Ett alternativ till bilen

För många så kanske man känner att man skulle vilja ha ett alternativ till bilen då den kanske inte alltid behövs för att ta sig från en punkt till en annan. Cykel är ett gott alternativ för dig som vill minska ditt bilkörande.

Du kanske har ett rimligt avstånd till att cykla till och från arbetet, då skulle det vara ett miljömässigt bra val att välja cykel istället för bil. För den som känner att avståndet är lite för långt så kan du med fördel välja att skaffa en el-cykel som kan ta dig längre sträckor.

Finns det kommunala transporter som som kan nyttjas så är även de ett bra alternativ till att ta bilen. Man spar både på miljön och pengar på att minska sitt bilkörande. Nu har inte alla städer och samhällen samma förutsättningar till bussar och andra kommunikationer så i vissa lägen så kan det bli bil i alla fall.

Att samåka med andra kan vara ett alternativ som gör att var och en kör sina egna bilar till arbetet. På mindre orter så kan detta vara ett perfekt sätt att minska bilkörandet. I städer så kan det finnas bilpooler som man kan använda sig av så slipper man helt och hållet att ha egen bil.