Om

Mitt namn är Anders och jag jobbar som bilmekaniker sedan drygt 20 år. Jag utvecklade mitt intresse och min passion för bilar som barn och blev förtrollad. Det började med att jag såg en tv-serie som hette Herbie. Bilen var annorlunda jämfört med andra bilar. Herbie hade en både snabbhet och intelligens. Han kunde dessutom tala, precis som en riktig människa.

Mekaniker under bilenOkey, visst var serien påhittad och orealistisk, men den fick mig bara mer nyfiken. Mina tankar var: ”vad är det som finns inuti bilen?”, ”vad är det som gör att den låter på det här viset?” och ”vad gör att bilen blir balanserad?”. Frågorna fortsatte och när jag väl började praktisera och jobba med riktig expertis inom bilmekanik så lärde jag mig mer att se på en bil som en människa där motorn var hjärtat och elektroniken hjärnan.

Bakgrund som bilmek

Jag började mitt första bilmekanikerjobb när jag var 21 år. De flesta av mina vänner fortsatte att plugga och tyckte att jag borde blivit något annat. Men vad finns det för val när man brinner passionerat för något? Det är klart att jag kunde ha fått en akademisk utbildning som merparten av mina vänner. Men jag kände att det var inte min väg i livet.

Efter nästan 20 år som bilmek så brinner jag fortfarande för bilar och bilteknik. Jag jobbar inte lika mycket när jag var yngre. Kroppen har tagit en del smällar och jag har fått diverse allergier och dessvärre skadat lungorna (i mindre utsträckning). Jag ångrar dock inte mitt val av yrke. Om jag ser tillbaka på hur bilverkstäder såg ut då jag började jobba och hur det ser ut nu, så är det en väsentlig skillnad. Bilverkstaden är en mycket renare och behagligare miljö att arbeta i.

Bilvård, bilimport och min hemsida

På senare dagar har jag intresserat mig allt mer för bilvård och bilvårdsprodukter. Min dotters pojkvän driver nämligen en bilrekondfirma som jag följer utvecklingen på. Det går riktigt bra för företaget.

Jag köpte min första importerade bil för några år sedan. En fantastisk SL500 från Tyskland som jag fick mycket bra pris för. Jag skulle vill kalla mig själv för hyfsat insatt i bilimport och jag kommer att försöka dela med mig av mina underrättelser när det gäller bilar och priser i andra länder.

Eftersom jag jobbar mindre i verkstaden så har jag påbörjat denna sida som handlar om litet allt möjligt som har med bilar. Jag skall försöka att titta närmare bilvård och bilimport men jag är inte begränsad att diskutera annat viktigt i livet som kommer på tapeten.

Jag hoppas min ”expertis” kommer dig till hands er på något sätt och att hemsidan!