Med miljön i fokus

Sommaren står för dörren och alla längtar efter en varm sommar med mycket sol. Värmen kommer dock också med en del orosmoln som tornar upp sig vid horisonten. Vi står inför stora miljöproblem  och den globala uppvärmningen pockar på vår uppmärksamhet.

Vi pratar ofta om stora fordon på den här sajten och vi är alla stora bilentusiaster. Men vi måste också vara realistiska. Hotet mot miljön är överhängande och det är bara vi människor som kan göra något. Jordens medeltemperatur stiger och det är viktigt att alla drar sitt strå till stacken om vi ska kunna vända utvecklingen.

Ett alternativ kan vara elbilar eller bilar som går på mer miljövänliga bränslen. För de som är beroende av bilar i glesbygd och utanför storstäderna kan detta vara ett hett alternativ om man vill minska sin påverkan på miljön.

För oss som bor i storstäder finns det än fler alternativ. Ett självklart alternativ är att använda kollektivtrafiken. Oavsett om det är buss, tunnelbana eller spårvagn så är det ett smidigt sätt att ta sig runt och du skonar också miljön samtidigt. Annars kanske du kanske kan samåka med en kollega eller granne om ni ska åt samma håll?

När sommaren nu står för dörren finns det än fler möjligheter för dig som vill resa miljövänligt. Ett uppenbart exempel är att välja bort flyget till förmån för till exempel tåg. Men det finns också sätt för dig som kommer stanna hemma i sommar. Vi pratar så klart om cykeln.

Cykel är ett fantastiskt sätt att ta sig fram för dig som bor i städer där avstånden är lite mindre. Ett tips är att köpa en elcykel. Dels underlättar de och gör att du slipper vara genomsvettig när du kommer fram till jobbet men de gör också att du kan pendla längre avstånd eftersom du får hjälp av den lilla elmotorn.

Som du märker finns det många sätt även för oss fordonsintresserade att göra gott för miljön. Varför inte börja ta bussen en dag i veckan? Många bäckar små…