Så anlägger du en gokartbana

karting

Om du gillar aktiviteter som går undan och erbjuder fart och fläkt är motorsport säkert något för dig. Det kan dock vara svårt att hitta en motorsport som är både billig och enkel att utöva för människor i alla åldrar. Ofta kräver det nämligen dyr utrustning och en hel del övning för att våga sätta sig i en bil eller på en motorcykel. Lyckligtvis finns det smarta alternativ. Gokart är ett utmärkt sätt att få uppleva en fartfylld sport utan att behöva utsätta sig för fara eller behöva göra stora ekonomiska investeringar. Det går till och med att lägga sin egen gokartbana om du vill skapa en mötesplats för fartälskare.

Sätt igång

Det första du bör göra innan du sätter spaden i jorden är att se till att all planering är färdigställd. Det innefattar bland annat att ha fullständiga ritningar som på ett tydligt och detaljerat sätt visar hur den färdiga konstruktionen ska se ut. Det är också viktigt att du är säker på att du har tillstånd för gokartbana på platsen du planerar att använda. Annars riskerar du att få samtal från grannar och byggnadsnämnder som kan opponera sig mot din anläggning. Det gäller också att ta in rätt hjälp utifrån om du vill få jobbet gjort på ett bra sätt.

Gör affär på banan

När gokartbanan är färdigställd har du en bra grund för en affärsidé som kan vara framgångsrik både socialt och ekonomiskt. Det går dock inte att luta sig tillbaka bara för att det första steget är avklarat. En gokartbana måste nämligen ständigt hållas i toppskick för att alla förare och åskådare ska kunna känna sig trygga och uppleva att de får valuta för sina pengar. Det innebär bland annat att ha ett ständigt öga på säkerheten så att den uppfyller alla föreskrifter och lagar som gäller.