Favoritbilar

Alla har vi favoriter inom olika områden i livet, så även när det gäller bilar.  Personligen så har jag en hel radda med favoritbilar, så det vore omöjligt att presentera dem alla. Men några tänkte jag ta upp här.

Det är såklart mycket jänkare som ligger mig nära om hjärtat, men med åren så har även andra bilar smugit sig in i mitt sinne. Jag tänker således välja tre olika typer av bilar i min presentation.

Jänkaren

Den amerikanska bil jag valt är inte mindre än den gamla klassikern Dodge Challenger. En brutal muskelbil från 70-talet, vars utseende är magnifikt, nästan lika magnifikt som dess ljud och känsla att åka i. Bilen tillverkas fortfarande än idag, men det är givetvis sjuttiotalarna som är de riktiga godbitarna.

Tysken

Givetvis så kommer en tysk bil med här på listan. Det är en BMW från deras 5-serie och det är sedanmodellen som jag har fastnat för. Det är något med dess stilrena, typiskt tyska utseende som gör den mycket attraktiv. Att det dessutom sitter en rätt saftig motor i bilen gör inte det hela sämre. Precis som med Challengern så går det efter devicen att smakar det så kostar det – men det smakar riktigt gott. Ta en närmare titt här i BMW:s 360 visualizer.

Riskokaren

Riskokare är ett lite skojfriskt namn på bilar och andra motorfordon som kommer ifrån Asien och anspelar givetvis på risets popularitet där. Min favorit bland dessa riskokare är utan tvivel klassikern Toyota Supra. Den kanske inte passar sig speciellt väl som familjebil eller ens för något praktiskt eftersom den är så otroligt låg. Men som leksak är den världens bästa. Vackra strömlinjeformade linjer och en motor som spinner som en katt – behöver man säga mer?