Miljövänliga bilar

Det finns flera fördelar med att välja att köra en miljöbil, bland annat kan man bli befriad från skatt i fem år. De biodrivna bilarna har förbättrats avsevärt de senaste åren. Numera finns även det hybridbilar där eldrift kombineras med med mer traditionella bränslen som bensin.

Miljön är ett angeläget ämne när det gäller bilkörning. Dagens bilar är betydligt skonsammare mot miljön än de modeller som vi hade för trettio år sedan. Men det finns fortfarande en hel del som vi kan göra för att köra mer miljövänligt.

Vi har alla en del i ansvaret att värna om miljön. Som företagare kan man se till att företagsbilarna är miljöklassade och engagera sina anställda i en strävan att köra så miljövänligt som möjligt. Det finns många olika aspekter att ta hänsyn till i företagets arbete med en minimal miljöbelastning, beroende på vilken verksamhet man har. De som arbetar med transport kan se till att optimera sin användning av sina bilar. Genom att vara noga med att hålla hastighetsbegränsningarna, hålls koldioxidutsläppen på en lägre nivå samtidigt som säkerheten för de anställda och andra trafikanter blir högre.

Ecodriving är ett viktigt inslag i dagens körkortsundervisning. För den som har haft sitt körkort ett tag erbjuder olika  utbildningsföretag kurser i ecodriving. De brukar även kunna erbjuda större utbildningspaket som vänder sig till företag eller organisationer.

Miljötips:

Det finns många sätt att göra sitt trafikerande mer miljövänligt. Det finns exempelvis elektriska körjournaler som registrerar uppgifter om hur bilen körs som man kan använda för att bli medveten om sitt eller sina anställdas körmönster. På så sätt kan man tjäna in pengar på bränsleförbrukningen samtidigt som man verkar för en bättre miljö, på www.tjänstebilen.nu kan du läsa mer om körjournaler och här nedan följer några fler grundtips att ha i åtanke.

  • Samåk när det är möjligt.
  • Se till att använda motorvärmaren redan när det är nollgradigt.
  • Kör mjukt, genom att undvika häftiga inbromsningar och kraftiga gaspådrag så sparar man både på miljö och bensin.
  • Är du företagare: erbjud de anställda utbildning i eco driving, det kan du tjäna tusentals kronor per år på.