Underbarnet Kenny Bräck

Med ett brinnande intresse för racing satte Kenny Bräck sikte mot toppen vid tidig ålder. För att nå hela vägen fram.

Kenny Bräck föddes i Värmland den 21 mars 1966. En kille med bensin i blodet och en målmedvetenhet utöver det vanliga. Redan som sjuåring lärde Kenny sig att köra bil på isen i hembyn Glava. I tioårsåldern köpte han en bil i smyg tillsammans med sin trettonårige kompis. Den inköpta bilen gömdes väl ute i skogen och bensin införskaffades genom att slanga Kennys pappas bil på soppa, för att sedan bära bensinen i hinkar genom skogen. Sedan var det bara att köra.

Vid ett sommarjobb hos Nils-Arne Johansson, Formel Ford-mästare år 1977, fick Kenny hjälp att skaffa en gokart och ekonomiskt stöd. Kenny var då endast 14- år gammal men redan mycket drivkraftig. Det dröjde inte länge innan han skötte all marknadsföring, kontrakt och det mesta som behövdes för att göra en raketkarriär som racingförare.

Under 80- talet körde Kenny Formel 3 och Formel Ford i England samt i Sverige. Vinsten i Svenska Juniormästerskapet kammade han hem 1996.

Listan över Kennys framgångar i sin racingkarriär är lång och spektakulär. Han vann bland  annat alla svenska formel 3 tävlingar som han deltog i 1989 och efter att ha tackat nej till ett formel 1 kontrakt flyttade Kenny till USA för att satsa på Indy Racing. 2001 blev Kenny tvåa i CART-mästerskapet då han vunnit flest lopp. Den Amerikanska pressen utnämnde honom till Världens bäste bäste ovalracingförare.

År 2003 krockade Kenny med en annan förare under en tävling på Texas Motor Speedway. Olyckan var mycket allvarlig och Kenny var farligt nära att mista livet. Men med hjälp av sin stålvilja lyckades han han rehabilitera sig och göra en mirakulös comeback i Indy 500. Kort därefter bestämmer han sig för att avsluta sin IndyCar karriär av hänsyn till sin familj eftersom han blivit pappa.